Hulpverlening

Overal in Eindhoven vinden elke week vele evenementen plaats; een groot aantal van deze evenementen zou niet kunnen plaatsvinden als er geen EHBO post zou zijn. Onze leden zijn in hun vrije tijd graag actief om deze posten te bemannen. Waarschijnlijk bent u al eens onze vrijwilligers, gekleed in hun blauwe broek en gele trui, ergens in Eindhoven tegengekomen. De evenementen die we als vereniging ondersteunen, zijn erg divers: u ziet ons onder meer bij straatfeesten, het Levende Geschiedenisfestival in de Genneper Parken, de jaarlijkse fakkeltocht en Park Hilaria, kermis in het centrum van Eindhoven, sporttoernooien van studenten en de politie, de European Hockey League op het terrein van M.H.C. Oranje Zwart, regionale schaatswedstrijden, de internationale hondententoonstelling en bij evenementen in congrescentrum Koningshof; daarnaast staan we bij alle thuiswedstrijden van PSV en FC Eindhoven langs het veld en op alle tribunes paraat, en verlenen we elk jaar EHBO bij ’Groots met een Zachte G’, de stadionconcerten van Guus Meeuwis. Het spreekt als vanzelf dat we ons bij de Run for Kika, waarbij de deelnemers zoveel mogelijk geld voor KiKa bij elkaar brengen, belangeloos inzetten.
X
BOEKINGEN
Organiseert u een evenement, en denkt u EHBO-ers nodig te hebben? Dan kunt u EHBO-ers inhuren via onze vereniging. Meer informatie vindt u op de pagina boekingen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om u van advies te voorzien en uw boeking vast te leggen.

 

VRIJWILLIGERSWERK
Via onze vereniging kunt u als EHBO-er vrijwilligerswerk doen door diensten te draaien bij evenementen in en om Eindhoven, waaronder de thuiswedstrijden van PSV en FC Eindhoven. Vrijwilligers dienen minimaal 18 jaar of ouder te zijn en moeten in bezit te zijn van een geldig EHBO diploma. Uiteraard moet de fysieke gesteldheid zodanig zijn, dat men adequaat eerste hulp kan verlenen. Minimale beschikbaarheid is 48 uur per jaar. Als nieuwe vrijwilliger bieden we u eerst een stage aan van enkele diensten; zo kunt u zien of dit type vrijwilligerswerk bij u past, en kunnen wij kijken of u over voldoende vaardigheden beschikt. We verwachten van onze vrijwilligers een actieve opstelling. Uiteraard wordt u tijdens de stage aan één of meerdere ervaren EHBO-ers gekoppeld. Als de stage van beide zijden goed is bevallen, en u daadwerkelijk diensten wilt draaien, krijgt u een verbandtas en kleding te leen om tijdens diensten te gebruiken. De vereniging heeft een ongevallen- en collectieve aansprakelijkheidsverzekering afgesloten, waardoor onze hulpverleners (voor zover binnen de polisvoorwaarden) verzekerd zijn tegen het veroorzaken van schade bij het verlenen van EHBO aan derden. Tijdens de diensten houden al onze vrijwilligers zich daarom aan de geldende richtlijnen van het Oranje Kruis; alle medische handelingen die daar niet onder vallen, zoals massage, tapen, het toepassen van alternatieve geneeswijzen en het verlenen van medicijnen zijn daarom absoluut niet toegestaan. De hulpverlening gebeurt in principe op onbezoldigde basis; als tegemoetkoming in reis-, parkeer- en maaltijdkosten ontvangen onze vrijwilligers in mei een kleine onkostenvergoeding voor elk uur dat zij per kalenderjaar namens de vereniging als hulpverlener hebben gewerkt, mits zij zich voor minimaal 48 uur hebben ingezet.
X
Heeft u interesse om als EHBO-er te helpen bij evenementen? Neem dan contact op met Jolanda Janssen, coördinatrice Hulpverlening:
X
hulpverlening@ehbo-eindhoven.nl.