Cursussen

OPLEIDINGSCURSUS
Uw kind sabbelt op een zuurtje, maar verslikt zich; in een gesprek met uw moeder reageert ze niet alert en ziet u haar mondhoek scheef hangen; op weg naar de supermarkt bent u getuige van een fietser die wordt aangereden; uw teamgenoot verzwikt bij het voetballen zijn enkel; uw collega klaagt plotseling van pijn op de borst; uw leerling krijgt het benauwd na een wespensteek in de pauze; op vakantie raakt uw reisgenoot bevangen door de hitte; uw man valt van de ladder en klaagt over tintelingen in zijn benen; bij het strijken brandt u zich aan het strijkijzer: het zijn allerlei dagelijkse situaties die ineens van u vergen dat u eerste hulp gaat verlenen. Maar weet u dan wel wat u moet doen?
X
De meeste ongelukken gebeuren in en om uw huis of werkplek. Meestal valt het letsel na een ongelukje mee, maar soms zijn snelheid en kundig handelen van levensbelang. Zo’n situatie is erg stressvol, vooral als het slachtoffer een dierbare van u is. Met een EHBO-diploma op zak weet u zeker dat u dergelijke gebeurtenissen het hoofd kunt bieden.
X
Met enige regelmaat organiseren we voor u een opleidingscursus Eerste Hulp bij Ongelukken, waarbij deze en andere situaties en letsels aan de orde komen. U leert onder andere waar u bij het verlenen van eerste hulp op moet letten en hoe u moet handelen. Uiteraard oefent u zich ook in het reanimeren met gebruik van de automatische externe defibrillator (AED). De opleidingscursus wordt afgesloten met een examen volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. De kosten, incl. examen, cursusboekje en ander lesmateriaal bedragen circa € 175,- . Sommige zorgverzekeringen vergoeden overigens de kosten van onze cursus geheel of gedeeltelijk; het loont de moeite om hiernaar te informeren bij uw zorgverzekeraar. Een opleidingscursus vindt plaats zodra minimaal zes cursisten zich hebben aangemeld.

 

HERHALINGSAVONDEN
Bent u eenmaal in het bezit van een EHBO-diploma, dan dient u elke twee jaar te laten zien dat u nog altijd competent bent in uw vaardigheden. Tijdens onze herhalingsavonden kunt u uw competenties bewijzen. Elke maand staan een of meerdere competenties centraal. Een overzicht van de onderwerpen en de data vindt u op de pagina competentietraining.
X
OVERIGE CURSUSSEN
Voor geïnteresseerden met een EHBO-diploma kunnen we bij voldoende belangstelling ook andere cursussen organiseren. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een cursus bedrijfshulpverlening of Eerste Hulp bij Kinderen. Informeert u gerust naar de mogelijkheden bij de coördinatrice.
X
MEER INFORMATIE OF AANMELDEN
Heeft u interesse of wilt u meer informatie over onze opleidingen? Neemt u dan op met onze coördinator Opleidingen, Rosemarie Nefs, via
opleidingen@ehbo-eindhoven.nl.
X
Alle cursussen vinden plaats in “De Spetter” in Eindhoven-Zuid.
Adres: Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, Antoon Coolenlaan 1, 5644 RX  Eindhoven.